Még sosem jártam pszichológusnál. Hogyan jelentkezhetek be?

A honlapon található telefonszámokon lehet időpontot egyeztetni. Amennyiben nem tudjuk hívását fogadni, természetesen visszahívjuk.
Lehetőség van emailen is időpontot kérni. Kollégáink rövid időb belül válaszolnak a levelekre.

Még sosem jártam pszichológusnál. Milyen egy pszichológus rendelő?

A pszichológus rendelő sok tekintetben eltér a hagyományos orvosi rendelőtől. A Pszichológus4you Pszichológus Szakmai Műhely törekedett arra, hogy minél otthonosabb, barátságosabb kialakítással megnyugtató helyszínt biztosítson kliensei számára. Helyiségeink letisztult nyugalmat sugároznak.

Mi a különbség a pszichiáter, pszichológus, kineziológus és életmód tanácsadó között?

A pszichiáter orvosi egyetemet végez, majd pszichiátriából tesz szakvizsgát. Ezt követően ráépített szakvizsgát tehet, s pszichoterapeuta címet szerezhet. Szükség esetén gyógyszert ír fel, s ha van terápiás képzettsége, pszichoterápiát végez.

A pszichológus pszichológus egyetemi (MA) diplomát szerez valamelyik tudomány egyetemen, majd, ha a klinikumban szeretne dolgozni, az orvosi egyetemen klinikai pszichológus szakvizsgát tesz. Ezt követően ráépített szakvizsgát tehet, s pszichoterapeuta címet szerezhet. Gyógyszert nem ír fel, a gyógyulást pszichoterápiás beavatkozással éri el. Szükség esetén pszichiáterrel konzultál, illetve továbbküldi a pácienst. A klinikai szakpszichológusok képzésük során több pszichoterápiás irányzatot sajátítanak el, melyeket a páciens problémájától függően, a szakma szabályainak szem előtt tartása mellett alkalmaznak.

A kineziológia Magyarországon 1997 óta a természetgyógyászathoz tartozó hivatalosan elismert szakma. A kineziológus érzelmi stresszoldást végez, amelynek hatására beindul a szervezet öngyógyító mechanizmusa.

Lemondhatom-e, módosíthatom-e a megbeszélt időpontot?

Természetesen mindannyiunk életében adódhatnak váratlan helyzetek. Annak érdekében, hogy kölcsönösen tiszteletben tartsuk egymás idejét, a megbeszélt időpont lemondásával, módosításával, illetve távolmaradással kapcsolatban az alábbi keretekkel dolgozunk:
Amennyiben az Önnek fenntartott időpontban valamilyen okból nem tud megjelenni, szíveskedjen időben jelezni.
- Tekintettel az átszervezésre, az időpont lemondás, módosítás – díjmentesen – az időpont előtt 72 órával lehetséges.
- 72 órán belül történő lemondás esetén 50 % pótdíjat kérünk a következő alkalommal kifizetni.
- 48 órán belüli időpont lemondás esetén 100 % rendelkezésre állási díj fizetendő a következő alkalommal.
- A lemondás nélküli távolmaradás esetén az elmaradt alkalom megtartottnak minősül és 100 % készenléti díjat számolunk el.
Időpont lemondásra, módosításra telefonon vagy sms-ben van lehetőség.

Ha kések, akkor megtarthatjuk az ülést?

Kérjük kedves Klienseinket, hogy a megbeszélt időpontra pontosan érkezzenek. Ha előbb jön, megzavarhatja az előző órát, ha később, veszít a saját idejéből.
Fenntartjuk a jogot, hogy jelentős késés esetén (20-30 perc) nem tudjuk fogadni Kliensünket, az ülés ennek ellenére elszámolásra kerül. Kisebb késés (5-10 perc) esetén kérjük tudomásul venni, hogy a következő, a lefoglalt időpontban érkező Kliensünk ülését pontosan elkezdjük.